Intr-o dimineata!

joi, 26 noiembrie 2009

Ora 9, dimineata.
Toamna tarzie.
Afara.... ceata, umezeala, frig, exact ceea ce-si doreste fiecare cand pleaca luni dimineata de acasa cu ganduri si sperante de o saptamana mai buna. O las pe fiica-mea in graba (nici nu stiu de ce ca doar nu arde nimic) la gradinita si bag in viteza intai spre birou. Picioarele reci imi dau semne ca poate am gresit in alegerea pantofilor in dimineata asta. Intra si viteza a doua. Deja ma gandesc ce as putea face la birou... hmmm, as avea treaba destula, balante, registre, declaratii, o gramada. Ii dau a treia, trebuie sa pornesc si stergatoarele. Din cer cade ceva intre ploaie, chiciura, ninsoare. Pe strada, lumea...  zgribulita, isi cauta grabita un loc la caldura. Scot din viteza. Sunt la semafor. Rosu. O vanzatoare cu un morman de ziare in mana imi face semn sa cumpar unul. As cumpara numai sa n-o mai vad cum sta afara, dar azi n-am chef. In dreapta doua buze tocmai se dau cu ruj, in oglinda retrovizoare. Verde. Hmmm ar merge niste poze pe ceata asta. Camera o am la mine (fara discutii, intotdeauna). E luni, totusi, e treaba de facut. Din spate un cor de sirene navaleste in urechile mele. E verde asa ca bag din nou intr-a intaia. Daca as iesi doi kilometri din oras as putea gasi subiecte de pozat. Da, sigur as gasi. Mai am un pic si ajung la birou. Incerc sa parchez si scot din viteza. Stau cateva secunde. Cineva imi spunea cu cateva zile inainte ca intotdeauna e bine sa-ti urmezi instinctele. Bag in viteza si demarez in tromba. Instinctele mele n-au chef azi de munca de birou!

Dupa 20 de minute... multumesc in gand celui care m-a sfatuit asa. Las masina la poalele padurii din apropierea orasului si incep sa urc. Surprinzator, aici e soare si mult mai cald ca in oras. Gafai, vreau sa ajung repede sus. Vreau sa mai reziste un pic ceata. Stiu ca o sa fie bine. Picioarele imi reconfirma alegerea gresita a pantofilor.

Sunt sus. Gata. Uite!


2 comentarii:

ogarafgan spunea...

măi, da e superb! cine ești matale? și ce ai făcut în ultimii cinci ani? :D
felicitări! mai ales pentru ideea de luni dimineața! :)

apopida spunea...

Multumesc frumos! ce am facut in ultimii 5 ani??? In ultimul stiu sigur ca am facut poze, restul sunt prea aproape ca sa ma pot gandi la ei!

Trimiteți un comentariu