Libertatea la ea acasa

sâmbătă, 12 decembrie 2009

E o dimineata de august.
Afara, sunt vreo douazeci de grade si vantul bate destul de tare si ploua marunt, de parca nu ar vrea sa se opreasca niciodata.
Ei da, sunt in Olanda, intr-un camping mare cam cat un orasel civilizat din Europa, inconjurat de milioane de rulote sau casute de vacanta, undeva, pe malul unui lac, langa Amsterdam. Cu gandul la gasirea libertatii absolute, promise de toti cei care m-au incurajat sa vizitez capitala Tarilor de Jos, pornesc la drum. De cand am intrat in oras mi-au sarit in ochi puzderia de biciclete si agitatia mare. Oamenii... si mai albi si mai negri, unii sunt treji altii drogati, unii sunt calmi altii mai agitati (despre astia am aflat mai tarziu care este cauza starii lor), unii isi fac "treburile" la pisoarele amplasate chiar pe trotuar, altii intra in spatele unor vitrine unde sunt afisate, la "vanzare", fete(si nu numai) goale pusca, ...unii care isi prepara "tigari" pe caldaram in fata la Madame Tussaud, altii le iau gata facute din Coffee Shop (categorie in care, cred, intru si eu) ...unii care stau in case, iar casele plutesc pe canalele care traverseaza orasul, unii care te invita, subtil, sa cumperi pastile de la ei si nu stiu de ce sunt convins ca nu e vorba de aspirina, toti petrec si absolut toti merg pe biciclete.

Acum nu stiu sa zic daca libertatea e sentimentul ala confuz, euforic produs al marijuanei sau al faptului ca te poti pisa in voie chiar pe strada, dar pot spune ca dupa vizita la Coffee Shop as fi putut jura ca vad starci care bat in geamul casei.

Amsterdam?
Lekker!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu